Mint VPS-256

Zašto virtualizacija?

Zbog visoke dostupnosti, lakoće korišćenja, prenosivosti i bezbednosti, Mint VPS je vaša ulaznica za Cloud computing.

Mint Virtual Private Server je usluga namenjena korisnicima kojima je potreban najviši stepen fleksibilnosti u pogledu skalabilnosti i upravljanju resursima. Migracije podataka, aplikacija i servisa uz njihovu konstantnu dostupnost, kao i spajanje virtualnih resursa sada su ne samo realnost već i osnova IT Clouda bezgraničnih mogućnosti.

Iz Mint VPS-256 ponude izdvajamo

  • Procesorsko jezgro1 procesorsko jezgro
  • RAM memorija256 MB RAM memorije
  • Prostor na disku20 GB prostora za podatke
  • Mesečni protok200 GB saobraćaja mesečno
  • IP adresa1 javna statička IP adresa
  • Brzina linka100 Mbps link
  • VirtualizacijaCitrix™ XEN virtualizacija
  • SnapshotSnapshot po zahtevu korisnika
  • Operativni sistemMogućnost instalacije bilo kog sistema

Visoka dostupnost

Zahvaljujući svojoj velikoj fleksibilnosti, tehnologije virtualizacije omogućavaju lako repliciranje servisa na više udaljenih servera čime se uz niske troškove dostiže najviši nivo dostupnosti i pomeraju granice mogućeg.

Laka migracija

Jedna od najvećih prednosti savremenih tehnologija virtualizacije je prenosivost aplikacija i servisa, koji se mogu prebacivati sa jednog virtualnog servera na drugi bez ikakvog prekida u radu ili gubitka podataka.

Velika skalabilnost

Prilikom podizanja nekog servisa uvek se postavlja pitanje njegovih zahteva i naknadne nadgradljivosti servera. Virtualni privatni serveri u tom pogledu imaju veliku prednost jer im se resursi mogu dodavati bez velikih investicionih troškova i ikakvog prekida u radu.

Mogućnost izbora

U standardnoj ponudi otvorenih i besplatnih operativnih sistema koje možete dobiti uz virtualni server nalaze se: Centos, Fedora, Ubuntu, Debian, Slackware i SUSE, dok sami ili uz našu pomoć možete instalirati i bilo koji drugi operativni sistem namenjen x86 arhitekturi, uključujući i punu paletu Microsoft proizvoda.

Otimizacija troškova

Još jedna velika prednost virtualnih servera je kupovina, odnosno najam resursa prema potrebama. Tako ćete moći da uštedite novac, plaćajući samo ono što vam je u određenom periodu zaista i potrebno.

Pouzdana XEN platforma

Birajući za naše klijente samo najbolje, odlučili smo se za Citrix Xen virtualizaciju koja je već godinama sinonim za robusnost i visoke performanse.