Najčešće postavljana pitanja

1. Kako mogu da kreiram e-mail na domenu?

Za kreiranje vašeg email-a potrebno je da u cPanelu kliknete na ikonicu “E-mail Accounts”. Otvoriće se novi prozor u koji je potrebno upisati željeni naziv e-mail adrese, lozinku, zatim ponoviti lozinku, upisati željeno ograničenje mailboxa i na kraju kliknuti na “create”.

2. Koliko e-mail adresa mogu imati?

Možete imati neograničen broj e-mail adresa.

3. Nisam dobio e-mail dobrodošlice, ili sam ga izgubio. Kako ga mogu dobiti opet?

E-mail dobrodošlice sadrži IP adresu vašeg sajta, DNS podešavanja, prijavu za kontrolni panel i opšte početne informacije i šalje se nakon proknjiženja uplate za vaš novi hosting nalog.

Ukoliko e-mail dobrodošlice ipak nije stigao proverite spam i junk foldere. Ako se ne nalazi ni u jednom od ovih foldera proverite da [email protected] nije blokiran i zatražite slanje novog. Ukoliko je potrebno da vam se e-mail dobrodošlice pošalje ponovo, kontaktirajte nas putem ticketing servisa (ne zaboravite da navedete domen) ili telefonom .

4. Kako da upravljam fajlovima preko FTP-a?

Ukoliko želite da brže postavite neki fajl na vaš hosting nalog i da imate više opcija i kontrole nad fajlovima, preporučujemo korišćenje FTP (protokol za prenos fajlova između udaljenih računara) programa. FTP omogućava da se sa jednog kompjutera (kompjuter A) prenesu fajlovi na drugi kompjuter (kompjuter B) i u obrnutom smeru.

Da biste pristupili vašim fajlovima, potrebno je da imate FTP klijent. Mi vam preporučujemo File Zilla FTP klijent.
Kada pokrenete instalirani program, potrebno je da unesete sledeće podatke:

5. Koliko sajtova mogu da hostujem?

Koliko sajtova možete hostovati zavisi od broja addon domena na vašem hosting paketu.